L’Esplai Safa té molts anys d’experiència en l’educació del lleure: el 2019 vam celebrar 50 anys! En aquell moment encara no érem Esplai Safa, sinó que érem MIJAC Safa, però l’esperit de l’entitat era el mateix. 

50 és una xifra molt gran, per això vam voler fer una festa grossa. De fet, no només vam fer una festa, sinó que durant el curs 2018-19 vam fer un acte de celebració cada mes. 


Vam inaugurar el curs amb un acte de presentació i una actuació de màgia per als infants, joves, famílies i tothom qui volgués. I una traca que va ressonar pel barri i no va deixar ningú indiferent. 
Una excursió; la Caminada Joan Vila dedicada als 50 anys; la col·locació d’una placa commemorativa, que es pot veure als locals de l’Esplai; una exposició a la casa Lluvià de Manresa, amb fotografies, cançoners i documentació de diferents anys, i un sopar per a tota la gent que havia tingut relació amb el MIJAC, van ser algunes de les activitats que es van anar succeint durant tot l’any.

Un dels actes més extraordinaris va ser el concert a la Sala Stroika de Manresa, on hi van actuar Safa Band, un grup de música format per monitors/es del centre, i el grup The Papa’s and the Popo’s. En aquest concert va sonar per primera vegada en directe la cançó Tocats pel Safa composta especialment per als 50 anys.
Aquest any de celebració va acabar amb un acte de cloenda al juny del 2019. Era obert a tothom i hi va haver jocs per a infants, joves, i no tan joves, una botifarrada i un concert. Va ser un any molt actiu, ple d’activitats i, sobretot, molt emotiu.

Esperem fer-ne 50 més i ens agradaria que tu ens hi acompanyessis.