L’Esplai Safa som una entitat de lleure de la ciutat de Manresa formada per un grup d’infants d’entre 6 i 18 anys, acompanyats per un equip d’uns 30 monitores i monitors. Ens trobem cada dissabte per jugar, fer tallers, sortides, trobades i excursions de cap de setmana… i per vacances d’hivern, primavera i estiu: colònies i travesses!

Creiem en una educació en el lleure arrelada a l’esperit crític, la consciència social,  la laïcitat, el teixit associatiu i la coneixença i involucració amb l’entorn en què habitem. Els infants i les persones joves han d’estar al centre de l’educació, defugint de les lògiques capitalistes que fomenten la individualitat i productivitat per davant del benestar emocional de les persones i l’entorn on es troben. Tenim en compte sempre el joc com a eina principal per fomentar valors com el companyerisme, el respecte, la convivència, la nostra autonomia…​

Com a entitat de lleure, l’Esplai Safa es regeix sota un ideari format per uns valors que representen a tot l’equip de monitores i monitors i que, com a conseqüència, a són presents en totes les dinàmiques, activitats i interaccions que es duen a terme dintre i al voltant del nostre centre.

1. Espai d’acollida

2. Teixir xarxa

3. Agent de transformació social

4. L’infant: el motiu i el centre

5. Assemblearisme

6. Feminisme

7. Cultura catalana

8. Ecologisme

​Ens trobem habitualment cada dissabte de 17:00h a 19:00h de la tarda als locals de l’esplai Safa de Manresa.